≡ Menu

Какво е търсачка и какво е уеб директория

В света на интернет днес едно от най-първите неща, които трябва да разберете, когато започнете процеса на оптимизацията и позиционирането на даден сайт, е разликата между класическите тъсещи машини и търсещи директории. Истината е, че класическите търсещи машини в истинския смисъл на думата са по-добрата част, огромна база от данни, която разчита на автоматичните агенти, наречени роботи, краулери и паяци. Най-добрия пример за такава търсеща машина днес е Гугъл. Автоматичните роботи или паяци почти всеки ден претърсват интернет пространството, в опити да получат всякаква информация за уеб сайтовете като: мета данни, заглавия на страницата и текстово съдържание, за да ги добавят в индекса на търсачката или главната база от данни.

Когато алгоритмите на търсачката са намерили някаква информация, тогава част от страницата може да бъде включена в специална страница с резултати, базирана на артикулите открити от автоматичния краулер или робот. Преди много години пазара на търсещите машини е бил управляван от подобни търсачки, базирани изцяло на краулери. Позиционирането и оптимизирането на един уеб сайт са били много по-лесни задачи в тези дни, тъй като е било възможно да се постигне висок ранк просто, чрез използването на основни мета данни в HTML кода на страниците.
Както вече се вижда тези дни са вече история и същите тези алгоритми, използвани тогава сега са много по-сложни и професионално ориентирани. Внезапно, цялата тази среда изисква драстични промени, свързани с оптимизацията и позиционирането за търсещи машини. За да бъде една оптимизация способна, за да се получи съвпадение при ключовите думи и стратегии на дистрибуция на някои от най-важните индустрии е важно да се ползва професионална помощ при реализацията на една SEO оптимизация, за максимално добри резултати. Преди да качите сайта ви в Yahoo или друга търсачка уверете се, че описанието, което сте сложили за сайта ви е точно, ясно и кратко и съдържа поне една две ключови думи или фрази за бизнеса ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!