≡ Menu

Как да привлечете внимание с един добър уеб дизайн

Когато решите да създадете един сайт, то е важно да може адекватно да привлечете вниманието на потенциалните клиенти върху най-важното съдържание, събития или елементи от вашия сайт. Оказва се, че най-добрият начин за това е и доста лесен, просто трябва да се уголеми текста, за да се получи желания резултат.

Също така може да подчертаете това, което смятате, че е най-важно. Самият размер на текста и доколко да бъде увеличен също трябва да се прецени внимателно, защото, ако текстът е с прекалено големи букви, това може да не се хареса на посетителите и да предизвика обратния ефект, от този, който вие желаете. А за останалото съдържание, публикувано в уеб сайта ви трябва да използвате стандартен размер на буквите в текста. Съобразете заглавието с размера на текста, ако той е написан с 8pt, то двойният размер на заглавието спрямо този шрифт ще е прекалено голям. Затова е желателно да направите стандарт на текста, който ще използвате.

Все пак само да промените размера на шрифта може да не ви спечели достатъчно внимание. Затова може да се направят няколко варианта с подобни похвати, от които да изберете най-сполучливия. За различните части и параграфи на уеб сайта може да използвате различен шрифт, или да смените цветовете на места, както и самата дебелина на буквите или стила на текста.

Привличането на внимание може да стане и с други подходи, не само със самия текст. Може да използвате различни картинки и графики, които винаги са били един доста ефективен начин за привличане на внимание.

Можете също така да правите оформление и изработка на вашия web сайт, като една пълна промяна след известно време ще бъде вълнуваща и интересна за посетителите на уеб сайта ви.

Ако са разумно използвани, анимациите също да добър подход за привличане на внимание. При тях трябва да се внимава да не се получи ефекта на отблъскване, когато на страницата са поставени прекалено много, а в същото време това ще забави и скоростта на зареждане и отваряне на вашия уеб сайт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!