≡ Menu

Основни уеб дизайн насоки

За да имате успех и да продавате нещата, които предлагате главната ви страница трябва ясно да показва всичко на конкретния посетител. Един потенциален клиент посещава сайта с определена цел, той ще търси даден продукт и едва ли ще си губи времето, ако не успява бързо да се ориентира в него. Вашата главна страница е сякаш витрината на вашия малък магазин – трябва да грабва окото, да е свежа и оригинална и ясно подредена какво точно предлагате и как клиента да се ориентира лесно от тук нататък.

Много важно е да съобразите още в самото начало на изработката на уеб сайта количеството на елементите. По-добре е да не струпвате цялото съдържание на заглавната страница. Първо, това ще доведе до по-трудното зареждане на страницата, както и до по-трудното ориентиране на посетителя. В нея подредете най-важното, като създадете линкове към по-подробната информация. Разпределете я по раздели. Всеки раздел може да е с различни цветове и заглавия, като от тях вече може да кликнете и да отидете да разгледате по-подробно за какво точно става дума.

Навигация

Имайте предвид, че клиентът може да влезе първо в някоя друга страница, а не направо в главната, тъй като е използвал ключови думи в търсачката. Затова навигацията е доста важен елемент при направата на уеб сайта. Трябва да сте сигурни, че връзките между отделните страници са налице и работят без проблем. Разположете ги, така че да се намират лесно, най-често се разполагат от ляво или от дясно, както горе, така и долу на страницата. Освен това, чисто организационно е добре да намалите кликванията до три-четири относно стигането до заглавната страница от която и да е друга страница.

Шрифтове

Използването на правилен шрифт във вашия уеб сайт е също важен аспект, тъй като, ако използвате такъв , който трудно се разчита, или път няколко различни, то тогава страницата не би изглеждала професионално направена. А основната цел на всеки аспект, изграждащ сайта е да го направи с качествена визия. Шрифтът специално трябва да е приятен за окото, както и да е лесен за четене и възприемане. Стандартни такива шрифтове са Arial и Verdana. Те се използват при набирането на текст, а когато трябва да се изпише заглавие, тогава се използва популярният шрифт Georgia.

Цветове за фон и цвят

Има няколко важни неща, с които трябва да се съобразите при избиране на цветовото оформление на сайта. Първото е, че трябва изборът ви да не затруднява възприемането на текста, а също така да не отвлича вниманието на посетителите, защото целта е все пак да се запознаят и заинтересуват от продукта, който предлагате. Освен това, цветовете имат способността да влияят подсъзнателно върху човешките възприятия. Не се насочвайте към тъмните цветове, защото те имат депресиращ ефект. Изберете нещо от ярката гама или от студените цветове, тъй като първият избор кара хората да се чувстват по-щастливи, докато синьото и лилавото имат успокояващ ефект.

Затова изберете да поставите такъв фон в зависимост от това каква реакция искате да постигнете. Все пак самият текст винаги е най-добре да бъде на бял фон с черни букви. Най-важното е да отделите време, за да прочетете всички тези неща, които са важни за изработката на един сайт. Когато сте предварително подготвени и обучени, има доста по-голяма вероятност сайт да изглежда професионално направен.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!