≡ Menu

Таргетиран трафик за вашия уеб сайт. SEO съвети и идеи за линкове

Когато изграждате линкове, намерете начин да използвате максимален брой методи. Все пак дори в офлайн бизнеса не се пускат реклами само в един вестник или телевизия, нали? Тук е същото. Необходимо е да не се спирате са на един промоционален метод, а да създадете собствен маркетингов микс, който да заработи за вас.
Предлагаме ви няколко ефективни метода, който ще ви помогнат в набирането на голямо количество линкове за сайта си:
1.    Нека сайтът ви присъства във всички български директории и сайтове, които позволяват това.
2.    Присъствието на сайта ви в големи директории като www.dir.bg, www.gbg.bg, www.start.bg, www.top.bg, www.yes.bg ще е изключително печеливш ход за бизнеса ви.
3.    Може да потърсите в каталога на темите на start.bg тези, които ще са подходящи за вашият бизнес и да помолите редакторите да пуснат линк към вашият сайт в него.
4.    Използването на автоматизиран софтуер за събмит също е добра идея. Той ще ви помогне да се позиционирате в световни търсачки, директории и портали. Има множество, както безплатни, така и платени, които може да намерите в интернет.
5.    Непременно създайте членство в клуб, асоциация или камара, които са свързани с вашият бранш, и вижте дали имат списък на членовете си и линкове към сайтовете им.
6.    Пуснете реклама, с която обявявате пускането на новия си уеб сайт.
7.    Ако имате възможност си уредете интервюта с онлайн и офлайн медии, но утвърдени такива, за да си гарантирате написването на статия за вашия сайт.
8.    Направете проучване на сайтовете, които излизат на първите места в търсачката Гугъл, прегледайте ключовите думи, по които те излизат и които са и ваше желание, и им направете предложение за размяна на линкове.
9.    Публикувайте линкове към конкурентни сайтове и направете договорка и те да постъпят така. Ако някои не се съгласят, прости махнете линковете им.
10.    За една търсеща машина реципрочните линкове нямат много голяма стойност, затова е необходимо да създадете втори сайт, който да е на същата тематика и предлагайте тристранна обмяна на линкове. Или: втория сайт слага линк на основния ви сайт, а пък вие ще сложите линк към техния сайт на номер две.
11.    Направете видео представяна на продукта или продуктите си, както и на сайта и го пуснете в безплатните сайтове за видео споделяне.
12.    Ако имате средства непременно купете реклами в сайтове.
13.    Не се хвърляйте на скъпи сайтове с висок трафик – по-добре на няколко по-малки, но за по-голям период от време.
14.    Намерете един подобен бизнес, с когото нямате пряка конкуренция и направете съвместно предлагане на продуктите или рекламирайте взаимно продуктите си.
15.    Хубаво би било да намерите подобен онлайн бизнес, от който да откупите списъка им с адреси.
16.    Намерете човека, който публикува информация, която да е свързана с вашият бизнес и му предложете да ви интервюира, направете игра с някой от продуктите ви като награда.
17.    Направете промоция като размените рекламно съобщение за продукт. Направете проучване за блогове с подобни на вашият и коментирайте статиите, които са публикувани там. Непременно оставете името си и пишете често, но не толкова, че да станете досадни.
18.    Направете си специална страница, която да прикани вашите посетители да оставят банер или ликн към сайта ви и сложете html кодовете на нея. Нека има линк към нея в автоматични подпис на имейлите ви.
19.    Направете корпоративен блог или сайт и отправете покана към журналисти от уважавани медии, както и към посетителите ви, за да могат да участват в създаването на блога.
20.    Направете промоция на сайта и авторите му, след което те ще сторят същото, като поставят линкове в сайтовете си.
21.    Непременно добавете блога си във всички блог директории
22.    Поставете RSS Feed и му направете събмит във всички RSS директории.
23.    Станете спонсор на събитие, което ще се отрази в пресата или някоя медия.
24.    Ако не разполагате с достатъчно финанси, за да направите спонсорство, тогава можете да направите тениски на сайта си и ги раздайте на участниците в кроса за деня на София например.
25.    Направете отстъпка за клиенти, поставящи линк към вашия сайт на техния сайт.
26.    Пуснете обяви в интернет, в които има адрес на сайта ви.
27.    Пишете във форуми, свързани с вашия бизнес и сложете адреса на сайта в в подписа ви.
28.    Намерете приятели познати, които ще се съгласят да пишат във форуми и да слагат линк на сайта ви в подписа си.
29.    Събмитнете сайта си в директории и се надявайте да бъде одобрен.
30.    Напишете статия за сайта си в Wikipedia.
Пишете статии за други сайтове, в които освен името си на автор, слагайте и линк към сайта си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!